Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jencarlos Canela

10. 8. 2013

 Datum narození: 21.4.1988

 Jencarlos Canela je americký herec a zpěvák. Narodil se v Miami, kubánským rodičům. V roce 2006 absolvoval v New World School of the Arts v Miami. Se zpěvem začal už ve 12 letech v kapele Boom Boom Pop. V roce 2002 začal zpívat jako sólista. Hraje na klavír, kytaru a bubny. Své písně napsal v několika jazycích (angličtině, italštině, němčině, portugalštině). Svou hereckou kariéru odstartoval jako Alfredo Torres v telenovele Pecados Ajenos, ke které se zpěvačkou Cristal Marii nazpíval ústřední melodii. Pak se objevil se v telenovele Doña Barbara nebo v hlavní roli Angele Salvadora v telenovele Más sabe el diablo (V náručí ďábla).

Se zpěvem začal už ve 12 letech v kapele Boom Boom Pop. V roce 2002 začal zpívat jako sólista. Hraje na klavír, kytaru a bubny. Své písně napsal v několika jazycích (angličtině, italštině, němčině, portugalštině). Zpíval i na Miss World 2004 a Miss World 2005. V jeho debutovém albu Buscame zapůsobil na fanoušky stejnojmenný singl, vzápětí se do rádií dostal song Amor Quédate, který zabodoval v hitparádě Billboard Top 10. 

Jencarlos má tři sourozence, dva bratry a sestru. Jeho bratr Jason Canela je také herec.

V roce 2006 byl vybrán do reklamní kampaně automobilky Ford. Na začátku roku 2009 podepsal exkluzivní smlouvu s americkou televizní sítí vysílající ve španělštině, Telemundo. Tam si získal srdce milionů diváků v roli Angela Salvadora v seriálu V náručí ďábla. Jencarlos spolupracuje s nadací zemřelého herce Christophera Reeeva Dana, která pomáhá lidem trpícím ochrnutím. Časopisem pro španělsky mluvící občany v Americe byl v roce 2008 zvolen nejvíc sexy mužem. O rok později tento titul opět obhájil.

Žije s herečkou Gaby Espino se kterou má syna Nicolase.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář